Otevřeli jsme nejúčinější solnou jeskyni v Praze

SOLNÝ CHRÁM - SOLNÁ JESKYNĚ PRAHA 9 LETŇANY
držitel Certifikátu Státního zdravotního ústavu
www.solnajeskyneletnany.cz

P1010283 200Naše solná jeskyně Praha 9 Letňany je unikátní stavbou stěn a technologií cirkulace vzduchu. 
Ke stavbě stěn byly použity solné brikety (celkem 12 tun soli). Ty byly slisovány, bez jakýchkoliv příměsí, pod obrovským tlakem z rozdrcených krystalů mořské soli Mrtvého moře. Ze solných briket byly postaveny stěny jeskyně stejně jako zeď domu, jen místo cementové malty byla použita solná malta s malými krystaly soli.
Stěny jeskyně jsou díky tomu porézní a průchozí pro vzduch. Jsou  odsazené od stěn místnosti a za ně je vháněn čerstvý vzduch. Ten nemá jinou možnost, než se přes porézní stěny protlačit do jeskyně. Průchodem skrz solné stěny se vzduch nasycuje mikročásticemi soli, minerály a látkami obsaženými v mořské soli. 
Tato unikátní technologie zajišťuje uvnitř jeskyně vysokou koncentraci mořského vzduchu, který je cítit ihned při vstupu. Díky tomu se během 3/4 hodiny nadýcháte takového množství minerálů a soli, jako při 2 - 3 dnech strávených u moře.

P1010284 200

JAK SE OBLÉCI NA POBYT V SOLNÉ JESKYNI.

V naší solné jeskyni (v jiné jeskyni to může být jinak) je udržovaná teplota mezi 20° - 22° Celsia. Vlhkost (doporučovaná lékaři i pro domácnosti) je mezi 40 - 50 % (uvnitř jeskyně je pro Vaši kontrolu vlhkoměr a teploměr). Podlaha je vyhřívaná podlahovým topením, takže je dostatečně teplá i pro chůzi v ponožkách nebo sezení.
Do solné jeskyně se chodí v běžném oblečení. V šatně si uložíte do zamykacích skříněk kabáty nebo bundy.

 Do jeskyně se chodí bez bot, které si sundáte a necháte na zemi pod skříňkou! 

IMG_1126 600Na ponožky si vezmete návleky, případně si obléknete vlastní silné ponožky. Jak jistě víte, sůl má tu vlastnost, že do sebe okamžitě nasaje jakoukoliv vlhkost - sype se na rozlité červené víno - proto ty návleky i na ponožky. 

Pro děti doporučujeme uzavřené bačkůrky (do sandálek se jim při hraní dostanou krystaly soli a je jim to nepříjemné) případně jim vezměte teplé ponožky.

JAK PROBÍHÁ POBYT V SOLNÉ JESKYNI LETŇANY.

Začíná se v každou celou hodinu (prosíme o dochvilnost při pobytu dospělých, protože se ztlumí hlavní světla, svítí pouze dekorační solné kameny ve stěnách a pouštíme relaxační hudbu).
Pro sezení jsou připravena polohovací relaxační křesla Lafuma, která se dají sklopit jako lůžko. K dispozici jsou příjemné deky na přikrytí.
IMG_0099 800Při pobytu rodičů s dětmi hlavní světla svítí, děti si hrají se solí, staví si bábovky, kluci nakládají sůl na náklaďáky pomocí bagrů, holčičky staví hrady ze soli a mušlí. Hraček je dost i pro 25 dětí, které k nám chodí se školkou. 
Pro maminky s malými dětmi jsou připraveny karimatky, na které si mohou sednout při hraní s dětmi. Pouštíme dětské písničky z pohádek, večerníčků, Svěrák a Šíp atd...

Doba pobytu v solné jeskyni je 45 minut a začíná vždy v celou hodinu.
Na každý pobyt je nutno provést rezervaci v našem rezervačním systému on-line nebo telefonicky.

CO S SEBOU DO SOLNÉ JESKYNĚ.

Pro děti doporučujeme papírové kapesníky, protože pokud mají zastydlou rýmu, při pobytu se jim uvolní a spustí.

_MG_0935 800CO NEPATŘÍ DO NAŠÍ SOLNÉ JESKYNĚ.

Je zakázáno brát do jeskyně jakékoliv jídlo a pití. Proč?
Ze soli na podlaze se drobky jídla již neodstraní a plesnivěly by tam. Stejně tak pití (ovocné šťávy, sladké minerálky atd...)
Nesmí se chodit naboso - pot z nohou je ještě horší než pití!!! Kromě toho při chůzi dětí po solných krystalech na boso může dojít k pořezání jemné dětské pokožky na chodidlech. Pokud mají ekzémy, doporučujeme sůl z Mrtvého moře na koupele. Zakoupit ji můžete přímo v naší solné jeskyni nebo přes e-shop.

V ČEM POMÁHÁ POBYT V SOLNÉ JESKYNI PRAHA 9 LETŇANY.

Pobyt v naší solné jeskyni podporuje léčbu kašle, zánětu průdušek, astmatu, atopického ekzému, alergické (senné) rýmy, zánětu dutin (zastydlé rýmy), kožních alergií, psoriázy - lupénky, dysfunkce (nedostatečná funkce) štítné žlázy, akné. Solná jeskyně Praha LetňanyPodporuje imunitu organismu v období chřipek, zrychluje spalování tuku, vyhlazuje vrásky a zpomaluje proces stárnutí. Solná jeskyně se doporučuje nejen osobám se zdravotními problémy, ale také zdravým jedincům pro posílení imunity. Léčebné a relaxační kůry v solné jeskyni Vám poskytnou tolik potřebný odpočinek a uklidnění při stresu.
Pokud máte akutní rýmu, můžete přijít 2x - 3x po sobě, každý den, pak 1x - 2x týdně. Pro optimální účinek se doporučuje minimálně 5 procedur. Samozřejmě můžete chodit každý den po celý rok, lidé žijí u moře celý život. Hodně maminek s dětmi k nám chodí celý podzim a zimu alespoň 2x týdně.
Pobyt v solné jeskyni se nedoporučuje osobám s hyperfunkcí štítné žlázy a osobám trpícím klaustrofobií.

Podívejte se na video, jak byla jeskyně postavená a jak funguje >>